marți, 6 decembrie 2011

December.


Sufletu’ ţi-e acaparat de aceste sentimente mirifice, venite din adâncul sufletului , ce se transmit din generaţie în generaţie, din om în om în cea mai mare masură cu putinţă.  Spiritul Crăciunului iţi dă un sentiment de bine, un sentiment de împlinire, şi bineînţeles cadouriJ.
În fiecare dimineaţă Crăciunu-i tot mai aproape. Vremea e tot mai convingătoare trimiţând sclipiri de soare . Iarba parcă-I de omăt, şi colinde-ţi cânta-n cale,vestind tot ce-I mai frumos în zare. Zăpada stă să cadă, bradu-I mândru-mpodobit şi-auzi mândra glăsuire a vocilor de argint. E o clipă nepreţuită în viaţă, ce în fiecare an se-ntamplă. Mai mult sau mai puţin singur, cu suflet mai curat sau zdrumicat, spiritu-I pentru toţi şi toate. Sentimentul e nespus, când în Ajun primeşti, un cadou din suflet dat, facut de maini dibace pentru a te ferici nespus.
În noapte scântei de gheaţă, se aşează-n ceas de seară prevestind murmuritoare, sosirea zilei cea mare. Bătrânul Crăciun apare în cale si te înzestrează-n dată, cu iubire cât cuprinde, sănatate şi mai multă şi viaţă ocrotitoare. Toţi primesc în mod egal, căci moşul-i mărinimos, şi din sufletul său mare, nimanui nu i-a întors spatele nevoie mare când nefericitul ajutor a vrut.
Copii mari, copii mai mici, moşu-I chiar acum aici, şi-l aşteaptă pe Moş Ene să vă dea cu praf pe gene, s-adormiţi frumos în pat, cadouri sa pună sub brad şi de-ndată iar să plece la copii cei cuminţi, ce-l aşteaptă radioşi, dormitând în aşternuturi şi trăgând frumos ocheade, la geamul prea îngheţat să îl vadă atunci cand vine, cadouri sa pună-n brad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu